Läsarens frågor

makeup

Här kan ni ställa frågor kring hår, hårfärg och form om ni vill ha hjälp i dessa frågor. Trött, slitet hår, fel färg eller bara lite feedback kring vad du passar i för frisyr. Har du frågor är det bara till att lägga in som kommentarer så svarar jag så utförligt jag kan. Jag är utbildad frisör och har ett stort intresse för färg, form och trender. Välkommen men dina frågor! Prenumerera gärna på bloggen så får du även uppdateringar.

Fråga: Har blont hår i egen hårfärg men färgade det i koppar genom att köpa eget på Ica Maxi. Undrar nu hur jag kan få det lite mer rostfärgat eller höstlövs brunare?

Ja absolut! Det handlar dock om vilken färg du nu uppnått och hur blond du har varit tidigare. För att bli varmare måste du tillföra pigment som saknas när du blivit blond för att gå mörkare. Om du nu känner att du uppnått en jämn kopparfärg så kan du pröva en 6.4 (typ kopparbrun) eller en 7.53 (typ kopparblont). Finns dock olika benämningar av färgerna för olika märken. Det viktiga är att du uppnått en jämn pigmentering som är tillräckligt kraftfull för att nästa färg ska sätta sig fint och inte bli missfärgad.

Fråga: Hej! Jag har väldigt slitet hår och skulle vilja bli blond! Kan man blondera utan att använda blekning?

Hej! Jo du kan använda så kallad ljusningsfärg för att bli ljusare istället för blekning. Dock sliter detta också på håret så jag rekommenderar att du kollar upp Olaplex som tillsammans med färgen då bibehåller strukturen i håret så det inte blir förstört. Den reparerar, stärker och skyddar håret vid behandling.

Fråga: Hej! Jag tycker att min hårbotten färg känns platt mot resten av håret. Hur gör jag för att skapa lite djup?

Hej! Jag föreslår att du går ner en till två tonhöjder i färgval i hårbotten, dvs att du väljer en mörkare färg i hårbotten för att skapa ett djup i färgen. Har du en färg i längderna som heter 8.23 så ska du ha en hårbottens färg om är en 7:a eller en 6:a.

Fråga: Jag färgade nyligen mitt hår själv och det blev för mörkt. Hur gör jag nu?

Hej! Det är ibland tyvärr ganska vanligt att man blir för mörk när man köper färg och gör det själv. Man ska undvika att låta färgen sitta för länge är väl det första man ska tänka på. Ibland rekommenderar jag också att man köper en ljusare nyans än vad man vill uppnå beroende på märke. Beroende på om du köpt toning eller permanent färg så är det olika råd man kan rekommendera. Är det toning så tvättas det ju ur så småningom och beroende på vilken bas du hade från början i håret. Jag rekommenderar att du gör det ljusare hos en frisör om du valt det andra alternativet, permanent färg för att få en jämnt och fint resultat.

Fråga: Mitt hår är väldigt torrt och slitet. Vad ska jag göra åt det?

Hej! Först och främst bör du klippa topparna om det är slitet så slitaget inte blir värre. Du kan använda dig av no poo metoden, dvs tvätta håret med enbart balsam och skölja ut det sedan. Fett tar bort fett så var inte orolig för det! Tvättar du håret med schampo så se till att använda ekologiskt. Du kan även pröva att använda en inpackning av bra sort eller varför inte ekologisk kokosolja. Låt det sitta i minst 45 minuter innan du sköljer eller över natten. Gör detta ca 2 ggr per vecka i några veckor så ska du se att håret känns bättre därefter! Biolage (Matrix) har också prisvärd och bra inpackning. Inebrya har fantastiskt balsam med linololja dock finns det tillsatser i denna.

Fråga: Min hårbotten är torr och luktar inte fräscht. Har haft skorv i alla år och använt Head and Shoulders. Vad kan jag göra åt lukten?

Hej! Tänk på att inte överanvända schampot först och främst utan bara vid behov tills det blivit bra. Du kan använda dig av bikarbonat i hårbotten (ja det är sant) för att få bort lukten. Jag har rekommenderat det tidigare och det har hjälpt! Det är väldigt effektivt att använda bikarbonatet i sitt hår. Man häller helt enkelt i en liten mängd bikarbonat i sitt schampo och tvättar därefter som vanligt. Effekten blir att bikarbonatet rensar hårets uppbyggnad och neutraliserar dess ph-värde .

Icolorist

 

 

 

Annonser

Your identity Color & identity style

%d bloggare gillar detta: